0

Hvordan søkeoptimalisere en side i KeyPublisher

Før vi begynner, ønsker jeg å avklare at dette ikke er fasiten på hvordan man søkeoptimaliserer. Dette er snarere en enkel guide for det minstekrav for hva man bør gjøre.

Guiden tar for seg optimalisering av EN enkel side, og det legger til grunn at man har bestemt seg for hvilket søkeord eller søkefrase man ønsker å optimalisere. Det er heller ikke tatt hensyn til offpage SEO.

SEO optimalsering av en side på KeyChat.no

Da vi for en liten tid siden lanserte KeyChat, var en av oppgavene vi gjorde å lage en nettside til dette produktet. I dette eksempelet, tar jeg for meg en side om hvorfor vi brenner for live chat. Det var da naturlig at vi ønsker å optimalisere live chat på denne siden.

Oversikt over de forskjellige elementene på en nettside

Som vist på skjermbildet over, skal nå ta for meg hvordan vi setter nettadresse, title tag, meta description, meta keywords, H1, H2 og utheving.

URL, title tag, meta description og meta Keyword

For å endre oppsettet på en side, trykker man på Egenskaper i Verktøylinjen.

SEO i KeyPublisher

I vinduet som vises, klikk på Vis Flere valg. Velg så fanen for søkemotorer. Her kan du legge inn Tittel, Beskrivelse og Nøkkelord. Dette tilsvarer Title tag, Meta Description og Meta KeyWords.

For å endre URL, velger man fanen for innstillinger, og skriver ny URL som vist i skjermbildet under.

Endring av URL i KeyPublisher

Basert på hvordan løsningen er teknisk satt opp, kan man også her tilpasse overskrift og teksten som vises i menyvalget.

Hvordan søkemotoroptimalisere tekst

KeyPublisher er bygget opp av ulike elementer. I denne gjennomgangen viser jeg hvordan man endrer overskrift og uthever tekst i en artikkel. Man endrer dette på samme måte i tekstbokser, skreddersydde maler osv.

For å endre et element, trykker man på blyanten, og så endre. I vinduet som kommer opp, setter man inn overskrift, og ønsket tekst. Man kan utheve teksten på samme måte som i Word, ved å merke teksten og trykke B

SEO av et element i KeyPublisher

Dette er all informasjon man trenger for å tilpasse innholdet til søkemotorene, men husk at det bør ligge en god søkeordsanalyse i bunn, slik at man ikke optimaliserer lite relevante ord, eller ord som ikke konverterer.

Lykke til. Happy SEO'ing!

Ble du interessert i Live Chat? Sjekk ut KeyChat.no

0 kommentarer

Logg på for å legge inn en kommentar.