0

Anti-Spam politikk i KeyMailer

Vi i Keyteq og vår underleverandør tar tillatelse til å sende ut e-post veldig alvorlig. Ved å benytte deg av KeyMailer, har du godtatt våre standard vilkår hvor vår anti-spam politikk står spesifisert.

Loven er ikke god nok. Det er tillatelse som teller!

Mens CAN-SPAM loven er et steg i riktig retning for å minske spam problemet føler ikke vi og vår underleverandør at det er nok. Vår definisjon av spam går ut over lovverket og redefinerer hva vi mener er ekte og lovlydig e-postmarkedsføring.

Spam er e-post sendt til noen som ikke har gitt sin eksplisitte godkjennelse for å motta e-posten

Dette er allikevel ikke nok. Godkjennelse er et vagt ord: La oss se på noen scenarioer som tydelig er godkjennelse eller ikke godkjennelse.

Hvilke type e-postadresser er OK å sende med KeyMailer?

For å sende e-post til noen ved hjelp av KeyMailer, må mottakeren av e-posten ha godkjent dette. Dette kan gjøres ved:

 • Å ha et påmeldingsskjema på websiden din.
 • En avhukningsboks i et skjema eller i en kassefunksjon. Avhukningsboksen må ikke være avhuket, ogpersonen må selv huke av at vedkommende ønsker å høre fra deg.
 • Hvis noen har fylt ut et skjema utenom internett, kan du kun legge inn e-postadressen hvis du har forklart at de kan bli kontaktet per e-post. I tillegg må de ha krysset av som godkjenning for dette.
 • En kunde som har handlet av deg i løpet av de 2 siste årene.
 • Hvis noen gir deg et visittkort og du har spurt spesielt om lov til å legge de inn i en e-postliste. Hvis de har lagt kortet i en bolle, må det stå på bollen at de kommer til å bli meldt inn i en e-postliste.

I bunn og grunn kan du bare sende e-post til de som helt klart har godkjent at de kan ta imot e-post om et gitt tema.

Hvilke type e-postadresser er IKKE OK å sende med KeyMailer?

Alt annet enn punktene du leste over er ikke godkjente grunner for å sende ut e-post til en person. Vi har allikevel noen eksempler som illustrerer hva vi mener. Ved å bruke KeyMailer godtar du at du ikke kan importere eller sende ut e-post til noen som:

 • Du har ikke eksplisitt fått godkjennelse til å sende ut e-post til vedkommende.
 • Du har kjøpt, lånt eller på annen måte fått tilgang til en liste fra tredjepart. Det har ingen ting å si hvor høy kvaliteten på listene. Dette er ikke lov. Du må samle e-postadressene selv!
 • Du har ikke kontaktet vedkommende gjennom e-post de 2 siste år. Godkjennelser glemmes og folk endrer e-postadressene sine.
 • Du har kopiert og limt inn e-postadresser fra web. Bare fordi folk offentliggjør e-posten sin, betyr ikke at de vil høre fra deg.

Hva MÅ du inkludere i e-postene sendt fra KeyMailer?

For hver e-post som sendes ut med KeyMailer, må du alltid inkludere:

 1. En unik avmeldingslink som automatisk fjerner e-postadressen fra listen din. Når de først har meldt seg av, kan du ikke sende e-post til disse igjen.
 2. Navn og korrekt e-postadresse til avsenderen.

Hvordan vet vi om du ikke har fått godkjennelse?

Keyteq og vår underleverandør følger nøye med på all aktivitet i KeyMailer. I tillegg ligger det en rekke mekanismer som sørger for at vi følger anti-spam politikken til det fulle. Noen få eksempler er:

 1. Før du er godkjent som avsender, må hver enkelt e-post bli godkjent.
 2. Vår underleverandør har integrert KeyMailer med spam rapporteringssystemer. Dette er gjort mot noen av de største leverandørene av e-post som f.eks Hotmail. Hvis du ikke har godkjenning, og noen merker av at du sender spam, får vi beskjed det øyeblikket noen trykker ned knappen. Hvis du får et høyere antall enn 0,25% spamklager, ( 25 av 10000 mottakere ) blir kontoen din sperret. Dette er et stort antall og inkluderer falske spamanklager!
 3. Vi godkjenner store lister manuelt. Får du er godkjent får du ikke sendt!
 4. Vi overvåker svartelister og misbruk av KeyMailer. Dette gjøres hver dag!

Hvis vi finner ut at du sender e-post til folk uten deres godkjennelse, avslutter vi kontoen din umiddelbart!

Bruk sunn fornuft! Sett deg i posisjonen til mottakeren, og kjenn på hvor irriterende det er å få spam. Hvis de ikke forventer å få e-post av deg, vil de oppleve at du er en spammer. Så enkelt er det!

Har du spørsmål angående vår Anti-spam politikk, ikke nøl med å ta kontakt med vår support avdeling. Du treffer oss påsupport@keyteq.no. Hvis du ønsker å påklage misbruk eller spaming fra en av våre kunder, så ikke nøl med å ta kontakt.

0 kommentarer

Logg på for å legge inn en kommentar.