1

E-postoppsett til Entourage 2008 OS X

 

Entourage 2008 OS X er e-postprogrammet som følger med Microsoft Office 2008 til Mac OS X.

Start programmet Entourage.
Entourage001.png

Første gang Entourage starter vil du bli presentert for en velkomstmelding.

Velg: "Begynn å bruke Entourage uten å importere noe" og trykk høyrepilen.
Bilde1.png

Fyll ut den e-postadressen du har fått fra oss, og trykk høyre-pil.
Bilde2.png

Entourage vil nå prøve å gjenkjenne e-post instillingene for domenet ditt. (Denne tjenesten støttes ikke av Keyteq-kontoer, så du vil få en slags advarsel. Trykk høyrepil for å gå videre likevel.)
Bilde3.png

Fyll ut detaljene for din konto. De viktigste feltene her er Konto-ID som er kontonavnet ditt hos oss. Du skal ha med e-postadressen i Konto ID-feltet hvis du har e-post konto hos Keyteq. Dette varierer dog fra leverandør til leverandør.

"Server for innkommende e-post:" skal fylles ut med mail.keyteq.no
typen er IMAP. Outgoing mail server fylles ut med mail.keyteq.no.
Trykk der etter høyrepilen.
Bilde4.png

Dersom du er tilkoblet Internett kan du raskt se at alt er i orden ved å trykke på knappen "Kontroller mine innstillinger". Trykk høyrepil for å videre eller venstre pil for å gå tilbake og rette opp feilen dersom noe er galt.
Bilde5.png

Gi kontoen et passende navn og velg om du ønsker at kontoen skal legges til ditt eget visittkort i adresse-bokoppføringen din. Trykk knappen "Fullfør" når du er ferdig.
Bilde6.png

Dersom du vil at Entourage skal være det vanlige e-postprogrammet på maskinen svarer du "Bruk som standard" her. Dette kan du endre tilbake under Internett-ikonet i Systemvalg eller i Valginnstillingene i Apple Mail. 
Bilde7.png

Du vil nå være tilbake i hovedbildet til Entourage 2008.

Det er nå viktig å gjøre noen små endringer i innstillingene for utgående e-post.

Klikk på "Verktøy" oppe på verktøylinjen din, og velg "Kontoer..."
Bilde8.png

De kontoene du allerede har opprettet vil stå på listen her, om du har satt opp noen. Du kan endre kontoen ved å dobbelklikke på navnet, eller fjerne den ved å først merke den (klikke på den én gang) og deretter klikke "Slett". Om du har flere kontoer vil knappen "Bruk som standard" bestemme hvem som er vanlig avsender for ny e-post dersom du ikke overstyrer det.
OBS! All e-post på alle aktive kontoer blir alltid kontrollert når du ser er nye meldinger. "Bruk som standard" påvirker kun hvem som regnes som avsender dersom du har flere enn én e-postadresse og ikke gjør noe valg når du skriver ny melding.

Du skal nå gjøre endringer for utgående e-post, og begynner med å dobbelklikke på kontoen du ønsker å gjøre endringer i. I vårt eksempel bruker vi kontoen som heter "din@epostadresse.no(IMAP), da dette er den eneste som er opprettet foreløpig.
Bilde9.png

Du vil nå få en oversikt over instillingene som gjelder for denne kontoen. Klikk på valget "Klikk her for avanserte sendealternativer" nede på siden.
Bilde10.png

Sjekk at følgende instillinger stemmer over ens med bildet under.

Det skal ikke være en hake i boksen til "SMTP-tjenste krever sikker tilkobling (SSL)
Overstyr standard SMTP-port må være haket, og port nummeret må settes til 2525
SMTP-server krever godkjenning må være haket, og den vil som default sette et merke i "Bruk samme innstillinger som serveren for innkommende e-post".
Bilde11.png

Lukk vinduet ved å klikke på firkanten øverst i venstre hjørne. Klikk der etter "OK".

Du er nå Ferdig med å sette opp din e-postleser, og kan nå både motta og sende e-post.


Lykke til!

0 kommentarer

Logg på for å legge inn en kommentar.