0

E-postoppsett til Outlook Express

Sammen med standard Windows og Internet Explorer følger Outlook Express som er en gratis og grei epostklient som har mange brukere.

I dette oppsettet har vi brukt Outlook Express 6.

Her følger enkle instruksjoner på hvordan du setter opp din epostkonto levert av Keyteq AS.

Start veiviser

oe6-verktoykontoer.gif
Første gang du starter programmet kan du få spørsmål om å velge mappe for lagring av e-post. Velg OK for å godkjenne forslaget.

I menylinjen øverst velger du Verktøy og deretter Kontoer.

Da åpnes et eget vindu. For å legge til en e-postkonto, klikk på knappen Legg til og velg deretter E-post.

Du vil nå få opp en veiviser for å sette opp ny e-postkonto. Veiviseren viser det du trenger å gjøre steg for steg. Du kan når som helst avbryte veiveiseren ved å klikke på Avbryt og starte på nytt senere. Underveis kan du gå ett steg tilbake ved å klikke Tilbake.

Legg til din informasjon

Først skal du legge inn visningsnavnet ditt. Det er navnet som mottakerne vil se når du sender dem e-post. Du kan bruke både store og små bokstaver. 
lagnykontonavn.gif
Klikk Neste

I neste vindu velger du Jeg har allerede en e-postadresse jeg vil bruke og skriv inn e-postadressen din som du fått opplyst fra Keyteq AS. E-postadressen din er som oftes på formen dittnavn@dittfirma.no. Pass på å stave riktig.
oe5-brukernavnpassord.png
Klikk Neste

Koble til epostserver

Det første valget er hvilken type e-postserver som skal brukes. Velg POP3 i nedtrekksmenyen.

 

I feltet Innkommende e-postserver skriver du mail.keyteq.no eller mail.dittdomene.no.

I feltet Server for utgående e-post skriver du vanligvis din Internett-leverandørs utgående e-post, f.eks. smtp.online.no for telenor-kunder eller mail.broadpark.no. Du kan også bruke mail.keyteq.no eller mail.dittdomene.no, men dette vil kreve pålogging ved utsendelse av eposten.
oe5-epostservere.png

 

Kontonavn og passord

Hvis du har epostkonti via Keyteq AS er kontonavnet det samme som epostadressen din (hele epostadressen din både det foran @ og det etter, f.eks. dittnavn@dittfirma.no) og passordet skal du enten ha fått oppgitt direkte fra Keyteq AS eller arbeidsgiveren din. Hvis du setter en hake ved Husk passord, vil passordet lagres slik at du slipper å skrive det inn hver gang du skal sende eller motta e-post.

Sjekk at Logg på med sikker godkjenning av passord (SPA) ikke er huket av.
oe5-fullfoere.gif
Når du har fylt inn all informasjonen, klikk Neste.

Du har nå angitt de nødvendige opplysninger for å legge til ny e-postkonto. Dette er siste vindu i veiviseren. KlikkFullfør.
oe5-fullfoere.gif

 

Programmet er nå klart til bruk. Send en e-post til deg selv for å teste om alt virker. Husk at du må være logget på Internett for å sende og motta e-post.

Husk at du kan ta kontakt med oss på epost support@keyteq.no eller telefon 55 20 91 00 dersom du har problemer med å fullføre dette på egen hånd.

0 kommentarer

Logg på for å legge inn en kommentar.